Jadłospis

                        

                

ŚNIADANIEBułka zwykła, chleb baltonowski, bułka żytnia z masłem, mortadela, ser biały, pomidor, sałata, ogórek zielony, herbata z cytryną
OBIADZupa pomidorowa z jarzynami i lanymi kluseczkami na łopatce wieprzowej, ziemniaki duszone z koperkiem, kąski z fileta drobiowego, tłuszczyk z cebulką, surówka z kapusty pekińskiej, woda z cytryną
PODWIECZOREKBudyń waniliowy z sosem czekoladowym

WTOREK 16.03.
ŚNIADANIEChleb baltonowki, bułka zwykła, baton z masłem, szynka z pasieki, pasta mięsno-jarzynowa, ogórek konserwowy, rzodkiewka, szczypiorek
OBIADZupa jarzynowa z brukselką i ziemniakami na mięsie drobiowym, kopytka ziemniaczane ze skwarkami , kapusta kwaszona gotowana, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREKSzaszłyk owocowy (winogrono, jabłko, banan)

ŚRODA 17.03.
ŚNIADANIEBułka grahamka, bułka zwykła, chleb baltonowki z masłem,ser żółty salami, dżem owocowy , kakao
OBIADBarszcz czysty z grzankami na łopatce wieprzowej, ziemniaki duszone z koperkiem, pieczeń z fileta z indyka, fasolka żółta gotowana z masełkiem i bułką tartą, kompot z czarnej porzeczki
PODWIECZOREKRacychy drożdżowe z cukrem pudrem

CZWARTEK 18.03.
ŚNIADANIEBaton, bułka żytnia, bułka zwykła z masłem, parówka śląska na gorąco, ketchup, herbata z cytryną
OBIADZupa gulaszowa z jarzynami, ziemniakami, papryka konserwową na łopatce wieprzowej, kaszka manna na mleku z truskawkami, kompot jabłkowy
PODWIECZOREKBagietka z masłem i ogórkiem zielonym, herbata z miodem

PIĄTEK 19.03.
ŚNIADANIEChleb wieloziarnisty, chleb baltonowski, bułka zwykła z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata z cytryną
OBIADZupa owocowa-wiśniowa z makaronem świderki, ziemniaki duszone , filet rybny miruna , tłuszczyk z cebulką, surówka z kalarepki z koperkiem na jogurcie greckim, woda z miętą
PODWIECZOREKpomarańcza