Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK 19.10.

ŚNIADANIE

Bułka zwykła, bułka grahamka z masłem, mortadela, pomidor, ogórek zielony, herbata z cytryną

OBIAD

Zupa jarzynowa z ziemniakami na łopatce wieprzowej, makaron świderki w sosie pomidorowym, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK

Chleb baltonowski, bagietka z masłem, polędwica sopocka, twarożek pomidorowy i czosnkowy, sałata, herbata żurawinowa
 

WTOREK 20.10.

ŚNIADANIE

Bułka żytnia, bułka zwykła chleb baltonowski z masłem, szynka gotowana, jajko z ketchupem, szczypiorek, herbata z cytryną

OBIAD

Zupa neapolitańska z serem żółtym salami, ziemniaki duszone z koperkiem, szaszłyk drobiowy w sosie pieczeniowym, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, woda z miętą

PODWIECZOREK

Galaretka wiśniowa
 

ŚRODA 21.10.

ŚNIADANIE

Chałka drożdżowa, bułka zwykła, chleb baltonowski z masłem i dżemem wiśniowym własnej roboty, kakao

OBIAD

Zupa ogórkowa z jarzynami , ziemniaki duszone z koperkiem, klopsiki wieprzowe, tłuszczyk z cebulką, bukiet warzyw gotowany, kompot jabłkowy

PODWIECZOREK

nektarynka
 

CZWARTEK 22.10.

ŚNIADANIE

Baton, bułka zwykła, chleb wielo

ziarnisty i baltonowski z masłem, pasta mięsno-jarzynowa, pomidor, szczypiorek, herbata z miodem i cytryną

OBIAD

Zupa-krupnik na kaszy jęczmiennej z jarzynami i ziemniakami na łopatce wieprzowej, pierogi leniwe z białym serem, masełko z bułką tartą, kompot owocowy

PODWIECZOREK

Bagietka z masłem, szynka drobiowa, ogórek konserwowy,rzodkiewka , herbata
 

PIĄTEK 23.10.

ŚNIADANIE

Bułka zwykła , bułka żytnia, chleb baltonowski z masłem, pasta z sera żółtego z czosnkiem, papryka konserwowa, szczypiorek, sałata herbata z cytryną

OBIAD

Zupa-krem szpinakowy na skrzydłach z indyka, ziemniaki duszone z koperkiem, filet rybny miruna, surówka z selera z ananasem, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK

muffinka