Jadłospis

                        

              

 

PONIEDZIAŁEK 19.04.

ŚNIADANIE

Bułka zwykła, bułka grahamka, chleb baltonowski z masłem, polędwica sopocka, pomidor, sałata, herbata z cytryną

OBIAD

Zupa pomidorowa z jarzynami i makaronem ryżowym na mięsie drobiowym ziemniaki duszone z koperkiem, klopsiki drobiowo-wieprzowe, surówka z kapusty pekińskiej, woda z cytryną

PODWIECZOREK

Budyń waniliowy z sosem czekoladowym
 

WTOREK 20.04.

ŚNIADANIE

Baton, bułka zwykła, bułka żytnia z masłem, parówka śląska na gorąco, ketchup, herbata miętowa

OBIAD

Zupa ziemniaczana z jarzynami na łopatce wieprzowej, naleśniki z serkiem śmietankowym, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK

Bagietka, chleb baltonowski z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony, herbata
 

ŚRODA 21.04.

ŚNIADANIE

Bułka grahamka, bułka zwykła, chleb baltonowski z masłem, twarożek czosnkowy, szynka drobiowa, pomidor szczypiorek, herbata z cytryną

OBIAD

Zupa grysikowa z jarzynami i natką pietruszki na mięsie drobiowym, ziemniaki duszone z koperkiem, bitki schabowe w sosie, surówka z ogórka kiszonego z kukurydzą, woda z cytryną

PODWIECZOREK

Kisiel truskawkowy

 

CZWARTEK 22.04.

ŚNIADANIE

Bułka zwykła, baton, chleb baltonowski, bułka grahamka z masłem i dżemem owocowym własnej roboty, płatki owsiane na mleku

OBIAD

Barszcz czysty z grzankami na łopatce wieprzowej, ziemniaki duszone z koperkiem, filet rybny miruna, tłuszczyk z cebulką, kompot owocowy

PODWIECZOREK

Chrupki kukurydziane, jabłko
 

PIĄTEK 23.04.

ŚNIADANIE

Chleb wieloziarnisty, bułka zwykła, baton z masłem, pasta z sera żółtego z majonezem kieleckim, rzodkiewka, sałata, herbata z cytryną

OBIAD

Krupnik z jarzynami na łopatce wieprzowej, ziemniaki z koperkiem, jajko gotowane w sosie musztardowym, marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK

winogrono